Werk

Wageningen Academy: Collegereeks Food & the City

                 

In samenwerking met Wageningen Academy organiseerde Food Hub de collegereeks ‘Food & the City’ die plaatsvond in mei en juni 2017.

De Wageningen Academy en Food Hub hebben elk een eigen expertise: waar Wageningen de wetenschappelijke basis brengt, staat Food Hub in de (stadse) praktijk. Daarnaast weten zowel Wageningen als Food Hub op hun eigen manier stad en platteland te verbinden. Vier elementen die in eerste instantie uitersten lijken, maar onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Hieruit is een collegereeks ontstaan waar bruggen worden geslagen tussen wetenschap en praktijk, stad en platteland.

Deelnemers kregen de kans wetenschappelijk de diepte in te gaan over stedelijke voedselsystemen, en verbonden dit vervolgens aan de praktijk waarbij zowel rurale als urbane ervaringen aan bod kwamen.

Na het volgen van de volledige collegereeks zijn deelnemers in staat om de transitie die gaande is in het stedelijke voedselsysteem te duiden. Door te beginnen bij de vorming hiervan, het huidige systeem te observeren en een blik te werpen op trends en innovaties die zich af te tekenen kan een idee voor concrete stappen worden gezet.

Meer weten over de collegereeks? Lees dan het nieuwsbericht.