Over Food Hub

Food Hub maakt opleidingen, trainingen en vernieuwende vormen van voedseleducatie. In opdracht of op eigen initiatief, en altijd samen met een groot netwerk van veranderaars en koplopers uit alle schakels van de voedselketen, van boer tot beleidsmaker, van retailer tot ondernemer. Wij helpen bedrijven, overheden, sectoren en professionals om de veranderende wereld van voedsel en landbouw beter te begrijpen. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van innovatie- en veranderingstrajecten.

Onze missie is het aanjagen van de transitie naar een eerlijk, gezond, lekker en duurzaam voedselsysteem. Wij geloven in wederkerigheid, daarom investeren wij in het versterken van de wereldwijde voedselbeweging.

Dit Doen Wij

over ons

Yvonne Faber

Programmaleider

Als je aan Yvonne vraagt waarom ze met voedsel werkt antwoordt ze dat voedsel voor haar over bijna alles gaat. Als filosoof is ze gewend om zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken en laat dat nou broodnodig zijn in de voedselsector. Als programmaleider tuigt ze nieuwe opleidingen op en draagt ze hier van begin tot eind zorg over.
yvonne@thefoodhub.org

Joris Lohman

Directeur

Als politicoloog is Joris gefascineerd door de ‘wicked problems’ in ons mondiale voedselsysteem. Samen met Joszi heeft Joris Food Hub opgericht om zo de voedseltransitie te versnellen naar een gezond en circulair voedselsysteem. Binnen Food Hub is hij de man met het plan en laat hij geen mogelijkheid voorbij gaan Sicco Mansholt aan te halen.
joris@thefoodhub.org

Joszi Smeets

Directeur

Joszi is de creatieveling van het team en bouwt onze onderwijsprogramma’s en producten. Ze richtte samen met Joris Food Hub op omdat ze als sociaal geograaf sterk gelooft dat de voedseltransitie door mensen wordt gedreven en dus emotioneel en cultureel geladen is. Het is zo groot maar ook heel klein, en dat maakt voedsel het beste instrument om in handen te hebben.

Jeroen van IJzerloo

Finance & Operations

Jeroen helpt boeren en ondernemers om de wereld morgen nét een beetje mooier te maken dan vandaag. Door orde in de chaos te scheppen en vragen te stellen die je niet zag aankomen. Hij gelooft niet in één waarheid, dus blijft altijd nieuwsgierig naar betere oplossingen voor de problemen van vandaag. Bij Food Hub bewaakt hij het operationeel en financieel overzicht.
jeroen@thefoodhub.org

Suus van de Kar

Communicatiemanager

Suus dacht dat ze haar leven lang met haar neus in de boeken zou zitten, maar kwam tijdens haar studie wetenschapsfilosofie op een ander spoor terecht: het verhaal van voedsel. Ze verdiepte zich in discussies over gentech en leerde dat landbouw en voedselproductie hoogst emotionele onderwerpen zijn. Als Food Hub's communicatiemanager probeert ze die emoties in de juiste richting te manoeuvreren.
suus@thefoodhub.org

Melissa Korn

Business Manager

Melissa is gefascineerd door voedsel als verbinder, het overstijgt de verschillen tussen mensen, gewoonten en culturen. Binnen het team is zij de grote organisator en brengt ze projecten naar een hoger level door structuur en overzicht. Ze is zeker de culinairste van het team, haar oma’s nasi is de grote favoriet.

Wout Bierens

Projectmedewerker

Door zijn vele reizen is Wout geïnspireerd geraakt door verschillende keukens en door hoe eten altijd een centrale plek inneemt in het leven van mensen. Van het smaakvolle gerecht ‘matapa’ uit Mozambique tot aan de beste dim sum uit Hong Kong: voedsel is emotie! Als projectmedewerker bij Food Hub zorgt Wout ervoor dat onze projecten vlekkeloos verlopen.
wout@thefoodhub.org