Werk

LTO Talentenprogramma: tweedaags programma over transitie en trends

                 

Hoe ziet de landbouw in Nederland er over ongeveer 20 jaar uit? Een vraag die steeds relevanter wordt en zeker als jonge agrarisch ondernemer en (toekomstig) bestuurder. Met dit in het achterhoofd ontwikkelde Food Hub een tweedaags programma voor het LTO Talentenprogramma. De deelnemers, allen jonge boeren, kregen een snelcursus Voedseltransitie & Trends en leerden zo vanuit een nieuw perspectief naar hun sector en dagelijkse realiteit te kijken. Het doel: een aangescherpte visie op hun eigen bedrijfsvoering en de toekomst van de landbouw.

De eerste dag stond in het teken van de transitietheorie. In een college van Joris Lohman over met Multi-Level Perspective model maakten de jonge boeren kennis met dit model en leerden dit vervolgens in een workshop toepassen op hun eigen sector.

Om de theorie te toetsen aan de praktijk en ondernemerslessen op te halen gingen de deelnemers op dag twee op trendtour langs verschillende ondernemers en initiatieven. Er werd een bezoek gebracht aan Floating Farm, Uit je Eigen Stad, Hotspot Hutspot en Booij Kaasmakers in de Fenix Food Factory: ondernemers die ieder op een andere manier reageren op de grote trends van deze tijd.

Dit programma heeft ervoor gezorgd dat de deelnemers even hun dagelijkse realiteit los konden laten en met een open geest luisteren naar de nieuwe invalshoeken die wij hen aan hebben geboden. Dit resulteerde in een frisse blik op de eigen onderneming en sector.