Nieuws

FoodUp! Academie 2018

                   

Afgelopen najaar heeft Food Hub, samen met Food Cabinet, de FoodUp! Academie georganiseerd voor FoodUp! Brabant. In 4 dagen kregen 19 deelnemers de kans om het voedselsysteem van binnen en van buiten te leren kennen en hun eigen rol in de voedseltransitie vorm te geven. Zo onderzochten zij hoe die voedseltransitie werkt en raakten zij geïnspireerd door mensen, ondernemers en designers die onderdeel zijn van de Brabantse AgroFood en die oplossingen bieden voor voedselvraagstukken.

Er werd onder andere een varkenshouder bezocht en gesproken met Gedeputeerde van Provincie Brabant Annemarie Spierings. Daarnaast sprak de groep met verschillende designers en ondernemers over hun oplossingen voor voedselvraagstukken op en om de Dutch Design Week.

Om hun eigen rol vorm te geven in de voedseltransitie werkten de deelnemers aan hun eigen idee, concept of plan volgens een opdracht ontworpen in samenwerking met PJ Beers (lector nieuwe verdienmodellen HAS en senior researcher DRIFT). Dit resulteerde in plannen die werden gedeeld op de laatste dag van de Food Up Academie.

Dit programma was niet alleen leerzaam voor de deelnemers: Food Hub heeft is ook weer geinspireerd door de ideeën ene perspectieven van deelnemers spectieven van de deelnemers hebben ons opnieuw weten te inspireren.

Hoe zag de Food Up Academie eruit? Dat kun je lezen in de volgende drie verslagen:

Dag 1: De Voeseltransitie & Dag 2: Het Voedsellandschap

Dag 3: Radicale Vernieuwing

Dag 4: Maak zelf de transitie