Nieuws

Flevo Campus radio praat u bij over voedsel en de stad

                   

Tijdens de twee uur durende radioshow die live te volgen was via deze website en gestreamd werd via Facebook Live werden de nieuwste inzichten over de relatie tussen voedsel en de stad besproken. ‘Flevo Campus is de broedplaats voor innovaties en wetenschappelijke toepassingen op het gebied van voedselvoorziening in groeiende steden,’ aldus Lenny Vulperhorst, kwartiermaker van de Flevo Campus.

‘Almere is bij uitstek de plek om de Flevo Campus te laten groeien,’ stelde wethouder René Peeters van Almere. ‘In Almere is de ruimte, en vanwege de strategische ligging bij de randstad en de pioniersgeest van de bewoners, is dit de plek waar getest en geëxperimenteerd kan worden voor rondom oplossingen voor de metropolitane voedselvoorziening van de toekomst, aldus de wethouder. Een onderzoek, samengevat in een podcast van de SFYN Academie, sloot hier naadloos bij aan. ‘De Flevolandse pioniersgeest is de perfecte voedingsbodem voor voedselinnovaties’, stelden de jonge agri-food professionals.

Via de samenwerkingen met ondernemers, toegelicht door Karin Senf van OMFL, muziekale intermezzo’s van de Almeerse singer-songwriter Daniel van der Zee, belandden we bij de nieuwste inzichten rondom wetenschappelijke onderzoeken naar Healing Gardens, de Straat van de Toekomst en volhoudbaar bodembeheer van dr. Gerben Mol, dr. Saskia Visser, dr. Esther Veen en dr. ir. Jan Vreeburg, onderzoekers verbonden aan AMS Institute. De winnaars van de Floriade Werkt! Challenge schoven, direct van het podium van NRC Live, samen met gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de Provincie Flevoland aan om toelichting te geven op de innovatieve plannen die zijzelf en andere deelnemers aan de Challenge verder kunnen gaan ontwikkelen de met het netwerk van de Floriade. Dr. Sigrid Wertheim-Heck van Aeres Hogeschool Almere sloot de talkshow af met een prikkelend betoog over de voedselvoorziening in steden van het verleden, heden en de toekomst.

De livestream via Facebook is hier terug te kijken, de radiouitzending is later terug te luisteren via de website.