Werk

Het Amsterdamse Proeflokaal

                 

December 2016 opent Het Amsterdamse Proeflokaal haar deuren aan het Stadionplein in Amsterdam. Het fundament van de filosofie luidt: ‘Theater van Gastvrijheid, Smaak en Educatie’. Hospitality, cultuur en proeven voeren de boventoon. Food Hub helpt het Amsterdamse Proeflokaal met het uitwerken van een duurzaamheidsprogramma en het ontwikkelen van de jaarprogrammering.

Aan de proeftafels op de begane grond zullen chefs, leermeesters en ROC studenten in opleiding, de gasten bedienen. En hen vertellen over de herkomst van de producten, terwijl tegelijkertijd het ‘productieproces’ zich voor de ogen van de gast afspeelt. In de wijn- en bierwereld op de eerste etage, de workshopkeuken en de presentatieruimte 1928 worden de gasten meegenomen in een interactieve wereld van smaakbeleving, proeven, de (culinaire) geschiedenis van Amsterdam en productinformatie.

Het Amsterdamse Proeflokaal is als School of Hospitality een prominent onderdeel van het House of Hospitality initiatief. HOH is een publiek-private samenwerking tussen bedrijfsleven en beroepsonderwijs, ter bevordering vooral van de gastvrijheidsbeleving in de Metropoolregio Amsterdam.