Netwerk

Bekijk hier alle trainers uit het netwerk van Food Hub:

Marijke Booij

kaasmaker, ondernemer, ambacht

Marijke komt uit een familie die voor zover bekend al 300 jaar kaas maakt. Hoewel ze nooit van plan was het boerenbedrijf van haar ouders over te nemen, heeft ze na de Hotelschool in Maastricht en een ‘gewone’ baan besloten terug te keren naar haar roots. Haar ouders zijn inmiddels van gepensioneerde leeftijd maar werken nog volop mee. De kazen worden gemaakt van rauwe dagverse melk, waarbij het doel is om het mooiste uit de melk naar boven te halen. Smaak staat in alle facetten van het kaasmaak proces voorop. Naast het maken en verkopen van de kazen maakt Marijke zich sterk voor ambachtelijke streek producten in bredere zin. Daarom heeft ze met 10 collega-boeren in 2010 de Groene Hart Coöperatie opgezet en in 2014 met 6 collega-ambachtslieden de Fenix Food Factory opgericht. In de winkels is een ruim aanbod te vinden van deze producten en staat de regio centraal.

Tsjomme Zijlstra

brouwer, ondernemer, ambacht

Brouwer en oprichter van Kaapse Brouwers Tsjomme Zijlstra studeerde filosofie en verbleef een tijdje in Londen, waar hij onder de indruk raakte van de craft-beer-movement. Een beweging die nu ook in trek begint te komen bij de Nederlandse bierdrinkers. Tsjomme maakt ambachtelijk gebrouwen bier met gedurfde recepten en smaakexperimenten. Naast brouwer is hij ook initiatiefnemer van de Fenix Food Factory. Vanuit liefde voor eten en ambacht realiseerde hij samen met een groep andere ondernemers deze culinaire broedplaats; een plek om boodschappen te doen, te leren hoe producten gemaakt worden en om ambachtelijke smaken te ervaren.

Rick Nelson

Bierbrouwer

In vijf jaar tijd groeide de hobby van Rick en zijn vrienden uit tot een van de snelst groeiende mircobrouwerijen van Nederland. Hij is een van de oprichters en is dagelijks als Creative Director bezig om de kleuren, smaken en verhalen van Oedipus Brewing de wereld in te brengen. In zijn werk verbind hij lekker bier met eten, muziek, kunst en cultuur en probeert zo bij te dragen aan de kleurrijkheid van de stad.

Rick studeerde Autonoom Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie, een studie waar hij leerde om conceptueel denken met vorm en inhoud samen te brengen. In 2015 volgende hij de Youth Food Movement academie waar hij blij verrast werd door alle kennis en verhalen in het Nederlandse food landschap

Geert van Wersch

Chef, worstenmaker, management

Geert van Wersch is opgeleid as chef (SVO), waarna hij 8 jaar lang ervaring heeft opgedaan in de verschillende keukens: Hollandais, van Vlaanderen, 1900 en Open. Daarnaast is hij een van de oprichters van Brandt & Levie en momenteel een van de twee commerciële directeuren. Ook is hij betrokken geweest van de oprichting van Food Cabinet en volgde hij een training bij ‘aan de Baak Management van Mensen’.

Samuel Levie

Politicoloog, campagnes, verbinding, worstenmaker

Samuel Levie staat bekend als iemand die veel en vaak de handen uit de mouwen steekt. Hij is mede-oprichter van studentenrestaurant Skek, de Youth Food Movement en het Food Film Festival. Hij is eigenaar van Brandt & Levie worstenmakers en Food Cabinet, een maatschappelijk betrokken project en campagnebureau dat werkt aan voedselvraagstukken. Als columnist schrijft hij o.a. voor Het Parool. Een duurzamer voedselsysteem begint volgens hem met bewuste burgers en consumenten die in gesprek gaan met de schakels die samen ons voedselsysteem vormen. Samuel heeft deze partijen de afgelopen jaren dichter bij elkaar gebracht rondom tal van thema’s als het verduurzamen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid, eerlijkere prijzen voor boeren en voedselverspilling. Met zijn aanstekelijke gedrevenheid heeft hij de afgelopen jaren een enorm netwerk ontwikkeld.