Als boer het bord op

                 

In de agrarische sector wordt het steeds belangrijker je als primair bedrijf te onderscheiden van het gros. Wil jij eens met iets anders aan de slag dan alsmaar verder op de kosten besparen? Dan is dit programma iets voor jou! Of neem contact met ons op via het contactformulier.

Doel

Investeer in een nieuwe stap voor jou bedrijf. Tijdens dit programma word je in een kleine groep meegenomen van idee naar nieuw product of dienst. Tijdens de eerste lesmodule ontwikkel je je plan: welke veranderingen hebben invloed op jouw plan, wat voor product wil je maken en hoe ziet jou afzetmarkt er uit? Tijdens de tweede module bouw je het product of de dienst: wij zorgen voor een makersruimte waarin jij je plan kan gaan uitwerken.

Naast deze twee modules bouwen we een adviestraject speciaal voor jou. Welke experts wil jij aan jou keukentafel spreken? Wij verbinden je met de juiste experts uit ons netwerk.

Aan het einde van dit programma heb je een plan en een product/dienst en kun je aan de slag: je bent klaar om de markt op te gaan!

Doelgroep

Dit programma is bedoelt voor (familie)bedrijven die een investering willen doen die hun toekomstbestendig maakt. Het blijft niet bij oefening, we zijn op zoek naar deelnemers die werkelijk een toegevoegde waarde willen vertalen naar een waardevolle business.

Programma

In dit programma ga je actief aan de slag met jouw plan en product, gecoacht door experts en ondernemers.

 1. Kennismakingsavond 

 2. Tijdens deze bijeenkomst wordt het programma uitvoerig doorgenomen, leren de deelnemers elkaar kennen en wordt gelijk de toon gezet door een aantal inspirerende ondernemers die jullie voorgingen.
 1. Module 1 – Het Plan (30 en 31 oktober, 4 dagdelen)

 2. – Overzicht van wat er speelt in voedselland
 3. – Verkenning van nieuwe afzetmogelijkheden voor je product
 4. – Herformuleer je idee door het maken van een Business Model Canvas (BMC)
 5. – Wat is het verhaal achter jouw product?
 6. – Creëer je huisstijl (‘visual identity’) met ervaren en aanstormende communicatie- en designtalenten
 7. De praktijk in (november – december, geen plenaire sessies)

 8. – Nodig experts uit aan jouw keukentafel
 9. – Onderzoek wat jouw uitdagingen en mogelijkheden zijn
 10. – Houd je aan je taken, doelen en kom tot je eindpunt
 11. Module 2 – Het Product (14 en 15 december, 4 dagdelen)

 12. – Je eindpunt wordt deze module geconcretiseerd
 13. – Test je product of service aan de werkelijkheid
 14. – Pitchtraining
 15. Slotavond (10 januari, 1 dagdeel)

 16. Alle deelnemers hebben het traject van idee naar product succesvol afgrond. Hoe heb je dit traject ervaren? Tijdens deze avond pitchen zij hun resultaten aan een panel van investeerders, regionale bestuurders en impact coaches maar natuurlijk ook aan familie en vrienden.

Meedoen

 1. Indien je interesse hebt, vul dan het contactformulier in.

De organisatie

Dit programma is geïnitieerd door Nils den Besten en Marieke Kok namens Know Why, Joris Lohman en Joszi Smeets namens Food Hub.