Nieuws

Dag 2 Flevo Campus Think Tank

1 februari 2018

Een manifest schrijven kan niet zonder kennis te nemen van de praktijk. Daarom bezochten de deelnemers meerdere bedrijven in Flevoland.

Dag 1 Flevo Campus Think Tank

29 januari 2018

De dag van introducties: van elkaar leren kennen tot het Almeerse politieke speelveld en alles daar tussenin.

Stedelijke ondernemerslessen uit Rotterdam voor jonge boeren

25 januari 2018

Food Hub heeft in opdracht van LTO Nederland een tweedaags programma over transitie, trends en visievorming ontwikkeld voor het LTO Talentprogramma. Met 14 jonge boeren fietsten we door Rotterdam om lessen van ondernemers die inspelen op de grote trends op te halen. De deelnemers kregen zo een nieuw beeld van de voedseltransitie.

Verslag van Flevo Campus Live

18 januari 2018

Op 8 december jl. vond Flevo Campus Live plaats in Almere. Meer dan 100 studenten en young professionals kwamen bij elkaar om de problematiek rondom stedelijke voedselvoorziening met elkaar te bespreken.

FoodUp! Academie 2018

18 januari 2018

Afgelopen najaar heeft Food Hub, samen met Food Cabinet, de FoodUp! Academie georganiseerd voor FoodUp! Brabant.

Food Hub Letter van december!

4 december 2017

Elke eerste dinsdag van de maand sturen wij je een selectie van de interessantste verhalen over innovatie in voedsel en landbouw. Met deze maand meer over meten en weten, in harmonie leven met de natuur (of juist niet?) en thuis eten!

Joszi X Stedelijk

27 november 2017

Kom naar het Stedelijk! Hoor en zie welke 10 kunstwerken bijzondere Amsterdammers inspireren. Van 1 december t/m 31 december is het de beurt aan Joszi Smeets: Food Activist & oprichter van Food Hub.

Expositie Spring House

23 november 2017

PANNENKOEK MET APPELSTROOP & SPEK (of KAAS)

Food Hub heeft op verzoek van Spring House een tentoonstelling gemaakt die een inzicht geeft in de complexiteit ons dagelijks brood. KAAS, SPEK, MEEL, APPEL. Vier veel gegeten producten, maar waar komen ze vandaan en door welke handen gaan ze voordat ze op ons bord terecht komen?

Flevo Campus Live

20 november 2017

Stedelijke voedselvoorziening is een van de belangrijkste thema’s van onze tijd. Hoe zorgen we dat er voor inwoners van steden voldoende voedsel is, dat zij gezond leven, minder voedsel verspillen en beter kunnen omgaan met afval? Food Hub organiseert voor de Flevo Campus op 8 december het Flevo Campus Live evenement in Almere.

De Food100 2017: De veranderaars van vandaag en morgen

16 oktober 2017

De Food100 is dé lijst van voedselveranderaars van vandaag en morgen. Food Hub trotse initiatiefnemer van de lijst die mensen die een bijdrage leveren aan een beter voedselsysteem, waardeert voor hun inspanningen en verbindt aan een breder netwerk.

Collegereeks ‘Food & the City’

22 juni 2017

Voor welke grote uitdagingen staat het (stedelijke) voedselsysteem en welke oplossingen zijn er al om de toekomstige stedeling voedselzekerheid te kunnen bieden? Samen met Wageingen Academy organiseerde Food Hub een vierdelige collegereeks ‘Food & the City waarin we op zoek gingen naar een antwoord op die vraag.

Flevo Campus radio praat u bij over voedsel en de stad

7 juni 2017

Een zonnige en gezellig drukke Grote Markt in Almere vormde het decor voor de eerste live uitzending van Flevo Campus radio. Food Hub is verantwoordelijk voor de community building rondom de Flevo Campus. Donderdag 1 juni werd de nieuwe huisstijl, ontwikkeld door Reframing Studio en Wunderwald, gepresenteerd.