Nieuws

Collegereeks ‘Food & the City’

22 juni 2017

Voor welke grote uitdagingen staat het (stedelijke) voedselsysteem en welke oplossingen zijn er al om de toekomstige stedeling voedselzekerheid te kunnen bieden? Samen met Wageingen Academy organiseerde Food Hub een vierdelige collegereeks ‘Food & the City waarin we op zoek gingen naar een antwoord op die vraag.

Flevo Campus radio praat u bij over voedsel en de stad

7 juni 2017

Een zonnige en gezellig drukke Grote Markt in Almere vormde het decor voor de eerste live uitzending van Flevo Campus radio. Food Hub is verantwoordelijk voor de community building rondom de Flevo Campus. Donderdag 1 juni werd de nieuwe huisstijl, ontwikkeld door Reframing Studio en Wunderwald, gepresenteerd.

Transitiemakers in AgriFood maken radicale vernieuwing!

24 maart 2017

De derde module van Transitie in AgriFood ‘Radicale Vernieuwers’ vond plaats in Rotterdam, op 16 en 17 maart. Op donderdag ontmoetten we ondernemers die eigenwijs zijn en afval weer waarde hebben gegeven, hun eigen producten zijn gaan verwaarden en de verbindende kracht van voedsel gebruiken om sociale cohesie te bevorderen. Het gedeelde grote advies: "Gewoon gaan doen!". En dat namen we ten harte op vrijdag, waarin we zelf radicale vernieuwing maakten.

Transitiemakers in AgriFood op reis door het Nederlandse voedsellandschap

21 februari 2017

Op 15 en 16 februari gingen de deelnemers van de Food Hub opleiding 'Transitie in AgriFood' met hun poten in de modder. Op hun reis door het voedsellandschap bezoeken ze varkens, koeien, kruiden, lobbyisten, politici en grote retailers.

A Change Makers Guide

18 januari 2017

Future Food Leaders opgelet! Speciaal voor jou maakten Hivos, het Slow Food Youth Netwerk en Food Hub deze Change Makers Guide!

Eerste deelnemers ‘Transitie in AgriFood’ van start!

17 januari 2017

Donderdag 12 en 13 januari startte de eerste editie van de Food Hub opleiding Transitie in AgriFood. Hoe werken transities, wat is innovatie, en hoe reframe je een nieuw voedselsysteem?

Waarom we smaak en ambacht weer herwaarderen: Joszi Smeets in het Belgische magazine Knack

29 november 2016

Half november schreef het Belgische Magazine Knack over de trends 'Lokaal' en 'Ambacht'. In een interview met Joszi Smeets kwamen de herkomst en de toekomst van deze trends ter sprake: zijn ze wel zo betekenisvol? Lees hier het hele artikel.

Nieuwe opleiding: Transitie in AgriFood

31 oktober 2016

Food Hub lanceert 'Transitie in AgriFood', een opleiding die dieper inzicht geeft in de dynamiek, de belangen en de trends die het voedselsysteem vormgeven, om die kennis vervolgens te vertalen naar concrete doelstellingen in de praktijk van de voedselprofessional.

Tweedaagse innovatieversneller

28 oktober 2016

Tijdens het AgriFoodTech Platform congres organiseert Food Hub in samenwerking met Innomics en het AgriFoodTech Platform een 2-daagse innovatieversneller. Terwijl congres richt zich de verbinding tussen maatschappelijke problemen en (technologische) innovatie, wordt er daadwerkelijk geïnnoveerd tijdens deze intensieve 2-daags die parallel aan het congres wordt aangeboden.

Over Transitie Gesproken

14 oktober 2016

Onlangs sprak Joris Lohman op het festival Generation Discover waarbij ontwikkelingen, innovaties en transities de hoofdrol spelen. In het RTLZ report ‘Over Transitie Gesproken’ wordt Joris over zijn optreden geïnterviewd om zijn visie over de transitie in het voedselsysteem nog eens toe te lichten. Kijk hier het report terug.

Toekomst GLB na 2020

11 oktober 2016

Op 3 november 2016 wordt een GLB themamiddag georganiseerd op de WUR. Tijdens deze middag wordt het GLB van na 2020 getoetst en besproken aan de hand van drie mogelijke scenarios. Joris Lohman neemt hieraan deel als spreker.

Reframing the Food System

9 september 2016

Op 25 augustus 2016, een van de heetste dagen van het jaar: de dag van de eerste officiële workshop van de Food Hub, georganiseerd in samenwerking met Reframing Studio. Tijdens deze workshop Reframing the Food System maakten de deelnemers kennis met de reframing methodiek en leerden die toepassen op uitdagingen in het voedselsysteem.